.

duminică, 28 septembrie 2014

Friptura de porc cu glazura aromata



Ingrediente:
6 felii de ceafa de porc
1 ceapa
3 linguri ulei de masline
3 linguri gem de caise
3 linguri de cognac
2 catei de usturoi
3 lingurite de mustar
2 linguri de sos Worchester
sare,piper,boia dulce




Mod de preparare:
 Felii de carne se condimenteaza cu sare ,boia si piper.Bucatile de carne se frig pe gratarul(grillul)incins pe ambele parti.
 Feliile de carne se aseaza in tava.

Deasupra se presara usturoiul tocat marunt,se ung bucatile de carne cu mustar si se stropesc cu sos Worchester.Ceapa se taie in jumatate si o parte se taie pestisori si se aseaza peste carne iar restul  se toaca marunt pentru glazura.

Lasam carnea la cuptor pana se face dupa gustul nostru.
Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,se adauga gemul si cognacul.Adaugam o lingura de mustar si condimentam cu sare si piper.



Dupa 25-30 de min ,timp in care a stat carne ala cuptor se scoate si se intindea deasupra fiecarei felii de carne cate o lingura de sos.Dam din nou la cuptor pentru a se carameliza.
Servim carnea alaturi de cartofi cu boabe de mustar si usturoi.
Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare.Intr-o tigaie cu ulei incins adaugam 3 linguri de boabe de mustar pe care le rumenim.Cartofii fierti se scurg,se pun intr-un vas termorezistent,turnam uleiul cu boabele de mustar,adaugam usturoiul tocat foarte marunt,patrunjel verde tocat,sare si piper cat mai este necesar.Dam tava la cuptor 10 min.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...