.

luni, 8 septembrie 2014

Prajitura cu rulouri si iaurt



Ingrediente:
Blat:
2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri de apa
1 lingura de cacao
3 linguri de faina
1/2 lingurita praf de copt

3 clatite mai groase

Umplutura clatite
100 gr mac
150 ml lapte
2 linguri zahar
 2 linguri gris
dulceata de visine

Crema de cacao:
400 ml lapte
1 budinca de cacao
4 linguri de zahar
100 ml frisca

Crema de iaurt:
800 gr iaurt
200 ml frisca
10 gr gelatina

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.Incorporam amestecand usor faina,praful de copt si cacaua.
Am copt blatul in forma patrata de 25/25.

Crema de cacao:
Preparam budinca si o lasam sa se raceasca.cand este rece o mixam impreuna cu frisca.

Umplutura clatite:
Macul se fierbe in lapte impreuna cu grisul si zaharul.
Acesta umplutura se imparte in trei parti si se intinde peste clatite.La partea de la care vom incepe sa rulam punem un rand de dulceta de visine(formand un sir) ca apoi dupa rulare sa ramana exact la mijloc.

Crema de iaurt:
Iaurtul se amesteca(nu se mixeaza) cu frisca lichida si apoi adaugam gelatina hidratata in putina apa si apoi topita.

In tava in care am copt blatul am intins folie alimentara cat sa depaseasca peretii formei.Daca aveti doar pereti detasabili reglabili este cu atat mai bine.
Am pus blatul in forma si l-am insiropat putin cu sirop din apa,zahar si putina esenta de rom.Crema de cacao se intinde in strat cam de 2 cm si apoi deasupra asezam cela trei clatite umplute si rulate cu spatiu intre ele.Turnam crema de iaurt ,o nivelam frumos si dam la rece 6-7 ore.

Pentru a portiona taiem cuburi pentru a obtine cate un rulou intreg in fiecare bucata de prajitura .In acest fel fiecare portie va avea un aspect frumos pe doua dintre laturi.




Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...