.

marți, 9 septembrie 2014

Cornuri rasucite cu mere



Ingrediente:
Aluat:
2 oua
100 gr zahar
700-800 gr faina
150 ml ulei
250 ml lapte
10 gr drojdie

Umplutura:
12-15 mere
zahar,scortisoara

Mod de preparare:
Framantam un aluat din ingrediente pe care apoi il lasam sa se odihneasca 50-60 min.
Merele se curata,se taie in cubulete si se pun pe foc impreuna cu zaharul sa se inmoaie.Le lasam sa se raceasca ,le scurgem de eventuala zeama ramasa si apoi le condimentam cu scortisoara macinata.
Alautul se intinde in foi pe care le taiem in triunghi cu laturile de aprox 12 cm.Crestam apoi pe langa 2 dintre laturi de 2 ori insa nu pana in varful triunghiului.

Pe mijloc asezam o lingura de mere si apoi intoarcem cele 2 colturi unul peste altul pentru  acoperi umplutura.

Asezam cornurile in tava de copt si le dam la cuptor 35 min sau pana se coc.

Se pudreaza cu zahar inainte de servire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...