.

marți, 14 ianuarie 2014

Tort "Mingea de fotbal"


Ingrediente:
Blat:
12 oua
12 linguri de apa
12 linguri de ulei
12 linguri de zahar
2 linguri de cacao
20 linguri de faina
1 praf de copt
Mingea:
3 oua
3 linguri apa
3 linguri
3 linguri zahar
5 linguri de faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
Crema:
1 l lapte
3 plicuri budinca de vanilie
10 linguri zahar
300 ml frisca

Fructe:2 portocale,4 banane si 5 kiwi
Decor:
400 ciocolata neagra
200 ml frisca
plastilina din ciocolata alba si neagra

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si batem bine pana se topeste si apoi adaugam pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus.
Incorporam apoi amestecand usor faina,cacaua si praful de copt. Se coace blatul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.Se scoate din tava cand este copt si se lasa sa se raceasca.Se taie in trei parti.
Mingea :
Blatul pentru minge se prepara la fel si se imparte in doua boluri si se coc.Cand sunt coapte si racite se feliaza.
Crema:
Laptele impreuna cu zaharul si praful de budinca se fierb si se lasa apoi sa se raceasca.
Cand budinca este rece se mixeaza bine impreuna cu frisca.
Fructele se curata si se taie in cuburi.
Umplem tortul cu crema si pe fiecare blat dupa ce am intins crema se pun si fructe.

Dam tortul la rece 2-3 ore.
Ciocolata se topeste impreuna cu 100 ml frisca.Se toarna peste tort si se intinde in strat uniform peste tot.
100 ml frisca se bate spuma pentru decor.Platilina de ciocolata se taie in forme mici hexagonale si se aranjeaza pe minge.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...