.

luni, 6 ianuarie 2014

Salata de vinete


Ingrediente:
 3-4 vinete
 1 ceapa mare
 400 gr maioneza
sare
Mod de preprare:
Vinetele se pun la copt(eu coc vinetele in cuptor).Dupa ce s-au racit cat sa pot lucra cu ele,le curat de coji si le las intr-un strecurator 2-3 ore pentru a se scurge bine de zeama. Vinetele racite bine si scurse se toaca pe un fund de lemn cu un cutit de lemn(metalul oxideaza vinetele si le innegresc ).
Se adauga peste vinetele tocate sare dupa gust,ceapa tocata fin si maioneza.


                                          SALATA DE VINETE CU USTUROI 

Ingrediente

3 vinete mari
400 gr maioneza
1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Vinetele se coc( eu le coc in cuptor de obicei) le las sa se raceasca putin dupa care le curat si le pun intr-o strecuratoare ca sa scurga de zeama pe care ele o lasa.
Maioneza se amesteca cu usturoiul pisat.
Se toaca vinetele,se adauga maioneza si se sareaza dupa gust.
Sunt delicioase servite cu rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...