Salata de vinete
Ingrediente:
3-4 vinete
1 ceapa mare
400 gr maioneza
sare
Mod de preprare:
Vinetele se pun la copt(eu coc vinetele in cuptor).Dupa ce s-au racit cat sa pot lucra cu ele,le curat de coji si le las intr-un strecurator 2-3 ore pentru a se scurge bine de zeama. Vinetele racite bine si scurse se toaca pe un fund de lemn cu un cutit de lemn(metalul oxideaza vinetele si le innegresc ).
Se adauga peste vinetele tocate sare dupa gust,ceapa tocata fin si maioneza.
SALATA DE VINETE CU USTUROI
Ingrediente
3 vinete mari400 gr maioneza
1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Vinetele se coc( eu le coc in cuptor de obicei) le las sa se raceasca putin dupa care le curat si le pun intr-o strecuratoare ca sa scurga de zeama pe care ele o lasa.Maioneza se amesteca cu usturoiul pisat.
Se toaca vinetele,se adauga maioneza si se sareaza dupa gust.
Sunt delicioase servite cu rosii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu