.

joi, 2 ianuarie 2014

Pastrav la cuptor


Ca de obicei printre preparatele pentru masa de revelion se regaseste si pestele.De acesta data am ales pastravul.

Ingrediente:
3 pastravi
1 lingura unt /bucata
1 lingurita rozmarin pudra
1 lingurita sare
1 lingurita piper
2 catei de usturoi pisat
pesmet
ulei de masline
zeama de lamaie

Mod de preparare:
Untul se amesteca cu sarea,piperul,rozmarinul si usturoiul pisat.Pestele curatat si zvandat se umple in interior cu amestecul de unt.

Se pun pestii intr-un vas si peste ei se pune ulei de masline si zeama de lamaie.se dau la rece cel putin o ora.

Dupa timpul scurs pestii se trec prin pesmet condimentat cu sare si piper si apoi se aseaza pe gratarul aragazului iar dedesupt  punem o tava in care va curge grasimea.Pestii se vor coace la foc mic 30-35 min.

Se scot ,se aseaza pe platou si se servesc cu ce garnitura preferam.Eu a facut cartofi crocanti,adica cartofi taiati pai (putin mai mare) si trecuri prin pesmet condimentat cu sare,piper,oregano si apoi prajiti in baie de ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...