Pastrav la cuptor
Ca de obicei printre preparatele pentru masa de revelion se regaseste si pestele.De acesta data am ales pastravul.
Ingrediente:
3 pastravi
1 lingura unt /bucata
1 lingurita rozmarin pudra
1 lingurita sare
1 lingurita piper
2 catei de usturoi pisat
pesmet
ulei de masline
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu sarea,piperul,rozmarinul si usturoiul pisat.Pestele curatat si zvandat se umple in interior cu amestecul de unt.
Se pun pestii intr-un vas si peste ei se pune ulei de masline si zeama de lamaie.se dau la rece cel putin o ora.
Dupa timpul scurs pestii se trec prin pesmet condimentat cu sare si piper si apoi se aseaza pe gratarul aragazului iar dedesupt punem o tava in care va curge grasimea.Pestii se vor coace la foc mic 30-35 min.
Se scot ,se aseaza pe platou si se servesc cu ce garnitura preferam.Eu a facut cartofi crocanti,adica cartofi taiati pai (putin mai mare) si trecuri prin pesmet condimentat cu sare,piper,oregano si apoi prajiti in baie de ulei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu