.

marți, 7 ianuarie 2014

Fursecuri cu nuca si caramel




Ingrediente:
 pentru 21 de fursecuri
1 cana de faina
1/3 ceasca de cacao
1 varf lingurita de sare
8 linguri de margarina lichida
2/3 ceasca zahar
1 ou intreg +un albus
2 linguri lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 cana mare de nuci tocate cu cutitul
 21 caramele cu cacao sau cu lapte(eu am avut cu cacao)
2-3 linguri de frisca lichida


Mod de preparare:
 Faina,cacaua,sarea se amesteca cu margarina lichida.Se adauga zaharul si apoi galbenusul si laptele.Se framanta un aluat omogen care se formeaza intr-o bila ce se inveleste intr-o folie de plastic si se da la rece cel putin o ora.Se formeaza apoi bile egale ca marime.Fiecare bila se aplatizeaza,se da prin albusul de ou putin batut si apoi se da prin nuca tocata.Se aseaza in tava la 2-3 cm una de alta si la mijloc se formeaza o adancitura cu o lingurita.Se coc 12-15 min .Scoatem tava din cuptor si cat inca sunt calde fursecurile mai presam putin adancitura din ele cu lingurita si le lasam sa se raceasca.
Punem caramelele intr-un vas la bainmarie si se adauga putina frisca si se lasa sa se topeasca bine dupa care se umple fiecare adancitura din fursecuri.

Fursecurile sunt fragede,cu gust intens de cacao,nuca si caramel.Sunt delicioase alaturi de o cana cu lapte cald.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...