.

duminică, 29 septembrie 2013

Tarta de fidea si mere


Ingrediente:
200 gr fidea
4 linguri lichior Amaretti
1/2 ceasac stafide
4 oua
1/2 cana zahar
coaja de la o portocala si de la o lamaie
4 mere
suc de la o lamaie
3oo ml lapte


Mod de preparare:
Stafidele se pun la inmuiat in lichior.Merele se curata de coaja si se taie cubulete pe care le stropim cu zeama de lamaie.
Am pus laptele la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat fideaua.Am lasat pe foc 3 min si apoi am dat deoparte.Fideaua s-a umflat absorband tot laptele.

Ouale se bat impreuna cu zaharul.coaja de portocale,lamaie si stafidele cu tot cu lichior.Se amesteca cu fideua si merele.

Ungem o tava de yena cu unt si punem toata compozitia..Se coace 40 min,se lasa  apoi sa se racesca in tava si apoi se rastoarna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...