.

miercuri, 25 septembrie 2013

Blinele de dovlecel si cuscus



Ingrediente:
1 dovlecel
1 ceapa verde
1 lingurita marar verde tocat
2 catei de usturoi pisat
piper macinat
50 gr branza feta
1 ou
3 linguri de faina
sare
1/2 ceasca cuscus
1 ceapa mai mica
 2 linguri stafide
1 ceasca supa de legume sau apa fiarta

Mod de preparare:
Dovlecelul se curata de coaja,se da pe razatoare,se sareaza si se lasa 15-20 min sa se mai scurga din zeama.
 Adaugam apoi piper macinat,marar tocat marunt,usturoiul pisat,branza sfaramata,oul si faina.

Omogenizam compozitia din care apoi vom pune cate o lingura in tigaia cu ulei incins si vom praji blinelele (chiftele)

 si pe o parte si pe cealalta pe care apoi le scoatem pe hartie absorbanta.

Intre timp fierbem supa de legume si turnam peste cuscus si lasam sa se umfle.
Calim o ceapa in putin ulei,adaugam stafidele umflate inainte in apa si scurse bine.
Amestecam totul cu cuscus-ul .
Pe farfurie formam un mic turnulet dintr-o blinea,1-2 linguri de cuscus si apoi iar o blinea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...