.

marți, 10 septembrie 2013

Chihlimbar de pepene






Ingrediente
Coaja de pepene 1 kg
1kg zahar
1 lamaie
300 ml otet
2.5 litri de apa

Mod de preparare
Se curata coaja de pepene de partea verde,se taie bucatele mici,cuburi sau cum va plac.

Se pun 2 litri de apa la fiert .Cand apa clocoteste se pune otetul si apoi cojile pregatite.
Otetul intareste coaja si nu se mai farama.
Se lasa la fiert o ora si jumatate pana coaja devine sticloasa,transparenta.
Se scurg de apa si se clatesc foarte foarte bine sa nu mai miroasa a otet.

 Zaharul se pune la fiert cu 500 ml apa iar cand clocoteste se adauga bucatelele de coaja scurte bine ,bine,zeama de lamaie si daca doriti un plic de zahar vanilat.
Se lasa la fiert pana se leaga siropul ,il incercam intr-o farfurie.

Nu se lipeste dulceata,se amesteca din cand in cand pana e gata.
Cu acesta reteta vreau sa particip la concursul http://www.foodiefamily.ro/blog/retete/concurs-de-toamna/
de pe blogul  http://www.foodiefamily.ro/blog/

Un comentariu:

  1. Anul asta nu am reusit sa fac minunatia asta.Si ce bunatate am ratat !!!Arata grozav.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...