.

duminică, 10 martie 2013

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure


Ingrediente:
Blat:
4 oua
150 ml vin rosu
400 gr faina
200 gr zahar
2 linguri miere
 150 gr unt sau margarina moale
2 linguri de cacao
1 praf de copt
150 gr ciocolata cu lichior de cirese
1 lingura zahar vanilat
 Crema: 250 ml frisca lichida
 600 gr iaurt
 300 gr zahar
 300 gr fructe de padure
20 gr gelatina
Decor: 200 gr ciocolata neagra,2-3 linguri de frisca,zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:
Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.
Transferam intr-un vas mai mare,adaugam zaharul,vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia.
Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie.
Incorporam si faina cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in copozitie.

Punem in tava de copt rotunda,tapetata cu hartie de copt si coacem 60 min la foc mic.
Se scoate din tava,se scoate hartia de copt si se lasa la racit.
Cand este rece se taie in doua.

Crema:
Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat.
Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita.
Toate ingredientele se amesteca impreuna.
Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul.Insiropam blatul cu sirop din apa,zahar si esenta de rom.Punem crema peste blat,punem si a doua foaie pe care o insiropam deasemenea.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore.
Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca.
Se pune din nou la rece o ora.
Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...