.

sâmbătă, 9 martie 2013

Sfintisori

Ingrediente:
500 gr faina,
200 gr zahar,
2 oua,
50 gr margarina,
20 gr drojdie,
200 ml lapte,
esenta si coaja de lamaie
Miere,nuca macinata
Sirop din 200 gr zahar si o cana de apa

Mod de preparare:
Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar,se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut putin
Intr-un vas se pune faina,un praf de sare,ouale,laptele caldut,margarina,zaharul si drojdia. Se framanta un aluat bine lucrat.Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in loc caldut.
 Din aluatul crescut se fac bile de marimea unui mar mai micut.din fiecare bucata de aluat se fac doua suluri cam de grosimea unui deget care apoi se impletesc intre ele si apoi se impletesc in forma cifrei "8"

Asezam sfintisorii astefel facuti in tava unsa cu unt.Se mai lasa la crescut cateva min,se ung cu un galbenus  batut cu o lingura de lapte si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.
Intre timp se fierbe siropul.
 Cand sfintisorii sunt copti scoatem tava din cuptor,trecem prin siropul cald fiecare bucata in parte sau se pot stropi cu sirop cu o lingura.
Se ung apoi cu miere si se presara nuca macinata.
Merg de minune si cu un pahar de vin bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...