.

duminică, 24 martie 2013

Prajitura cu zmeura

Ingrediente:
Aluat crocant: 200 gr faina,1/2 plic praf de copt  Dr.Oetker,60 gr zahar ,1 plic zahar vanilinat ,130 gr unt sau margarina.

Aluat oparit:330 ml apa,70 gr unt sau margarina,200 gr faina,1 varf cutit sare,40 gr amidon,5 oua,1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker.

Crema: 3 linguri rase dulceata de zmeura,400 gr zmeura,1 plic de budinca de vanilie,500 ml lapte,40 gr zahar,50 gr zahar pudra,500 gr branza dulce,suc de la 1/2 lamaie,200 ml frisca.

Mod de preparare:
Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie  care se coace 15 min.
Aluat oparit:Se topeste untul in apa si sare.se da vasul la o parte,se adauga faina si se amesteca cu amidonul si praful de copt.se incorporeaza treptat si ouale.aluatul va fi destul de fluid.
Se imparte aluatul in 3 parti si din fiecare parte se intinde o foaie pe hartie de copt si se coace 15 min.
Unna dintre aceste foi se taie in dreptunghiuri(latura mare cam de 7-8 cm) care apoi se taie in doua pe diagonala.
Crema: se fierbe budinca in lapte,se adauga branza dulce si se lasa la rece. In crema rece se adauga frisca.

Peste foaia crocanta se intinde dulceata peste care se pune o foaie din aluatul oparit,jumatate din crema se intinde in start uniform peste foaie si deasupra se aseaza zmeura.
Deasupra se pune a doua foaie si restul de crema.
Se portioneaza si se decoreaza cu zmeura si triunghiuri din foaia taiata.


3 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...