.

joi, 23 iulie 2015

Zama de pastai cu afumatura




Ingrediente:
1 si 1/2 kg de fasole pastai late galbene
2 morcovi
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel 
1  radacina telina (cam cat un ou )
2 ardei grasi
1 ceapa
800 gr sira spinarii de porc afumata
5-6 rosii mari
2 linguri pasta de rosii
1 legatura patrunjel verde
1 fir de leustean verde
100 ml ulei

Mod de preparare:
Fasolea se curata si se taie sau rupe  in bucati.Oasele afumate se desfac in bucati  si se spala.Se pun la fiert in apa.Adunam toata spuma pe care o face carnea.Adaugam la fiert si fasolea.
Legumele se curata si se taie foarte marunt in cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul,ceapa si lasam sa se caleasca.Adaugam radacinoasele,apoi ardeiul,rosiile taiate cuburi, o cana de apa si lasam sa fiarba toate legumele.
Cand fasolea este fiarta adaugam in oala legumele si pasta de rosii.
Potrivim de sare si lasam sa mai dea cateva clocote impreuna.
Verdeata tocata se pune in zama si se stinge focul.
La servire adaugam smantana dupa preferinta.
Mie imi place cu ceapa verde sau ardei iute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...