.

sâmbătă, 11 iulie 2015

Prajitura "VALURILE DUNARII"




Ingrediente:
Blat:
4 oua
150 gr zahar
350 gr faina
150 ml lapte
150 ml ulei
1 lingura cacao
200 gr visine
Crema:
8 galbenusuri
200 gr zahar
300 ml lapte
50 gr amidon de porumb
300 gr unt 
300 gr visine (fara samburi care au fost fierte cateva min cu zahar si apoi scurse bine de sirop)
Decor:
300 gr ciocolata
150 ml frisca

Mod de preparare:
Blat:
Ouale se separa si galbenusurile bat cu zaharul pana cand sunt cremoase.Adaugam uleiul si laptele iar apoi incorporam faina si la final albusurile batute spuma.
In tava de copt tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din aluat,Il intindem uniform.Amestecam restul de aluat cu cacaua si il intindem in tava peste celalalt aluat.Deasupra asezam visine fara samburi si chiar le apasam putin in aluat.
Dam tava la cuptor .Facem testul cu scobitoarea pentru a sti daca blatul este copt.
Scoatem blatul din tava si desprindem hartia de copt.
Cand prajitura s-a racit intindeam deasupra crema.
Crema:
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul.Se adauga laptele si amidonul.Se amesteca bine si se pune la fiert pana se ingroasa.
Se raceste punand vasul cu crema in apa rece si amestecam pana se raceste bine crema.
Untul frecat spuma se amesteca in crema.Inainte de a pune crema peste prajitura vom adauga si visinele
Peste crema intinsa deasupra blatului  vom turna ciocolata topita impreuna cu frisca.
Cu o furculita facem valuri pe ciocolata si dam apoi la rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...