.

luni, 21 aprilie 2014

Tort "Ou de Paste"





Inainte de sarbatorile de Paste am vazut la magazin oua foarte mari de ciocolata(cam 30 cm).Mi-a venit ideea pe loc.Trebuie sa devina tort acest ou .Am vrut initial dupa ceva fi umplut sa-l unesc si sa-l decorez la exterior,dar nu era suficient de gros in pereti pentru a sustine greutatea si am renuntat.
Am umplut cele doua jumatati cu crema de vanilie,crema de ciocolata,crema de fructe de padure ,blat si fructe.
 Ingrediente:
 Ou de ciocolata
Crema de fructe de padure:
200 gr iaurt de fructe
200 ml frisca
100 gr fructe de padure
50  gr zahar
5 gr gelatina
Crema de ciocolata:
1 plic de budinca de ciocolata
500 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca
Crema de vanilie:
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca
 Blat:
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri de zahar
12 linguri de faina
1 plic praf de copt

Capsuni ,fructe de padure din compot bine scurse.

Mod de preparare:
 Oul de ciocolata se desface in jumatati cu grija sa nu se strice.Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata.
Blat:
Batem albusurile impreuna cu apa.Adaugam zaharul,apoi galbenusurile.Incorporam faina si paraful de copt si punem compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.
Cand este copt se scoate de pe hartie si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie si ciocolata:
Budinca,laptele si zaharul se fierb.Cand este fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Se amesteca cu mixerul si se adauga si frisca,Amestecam bine compozitia de budinca cu frisca lichida pana obtinem o crema spumoasa.
Crema de fructe de padure.
Fructele de fierb 5 min impreuna cu zaharul si se lasa sa se raceasca.Gelatina se hidrateaza in 2 linguri de apa si apoi se topeste si se adauga in iaurtul de fructe.Frisca se bate spuma tare.Adaugam fructele pasate cu blenderul in iaurt si apoi amestecam si frisca batuta.
Pentru a putea decupa exact sau cate mai exact blatul dupa marime mi-am facut cateva sabloane de hartie.
Am puc cremele in poshuri si am inceput sa aranjez bucatile de blat la locul lor lipite de ou cu putina crema.
Am umplut spatiile dintre cu crema de vanilie,crema de fructe de padure si fructe pentru o jumatate din ou iar la cealata jumatate am folosit crema de ciocolata,crema de fructe de padure si fructe.
Am decorat cu fructe proaspete.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...