.

marți, 1 aprilie 2014

Tort cu crema de caise

Ingrediente

Blat
8 oua,250 gr zahar,50 gr unt topit,250 gr de faina,1 praf de copt.
Crema:
500 gr caise din compot,300 gr iaurt cu caise,450 ml frisca,150 gr zahar pudra,20 gr gelatina
Decor: 500 gr cioclata,100 gr unt,100 ml frisca,trandafiri rosii din pasta de lapte praf

Mod de preparare

Blat:ouale intregi se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana cand compozitia devine spumoasa si se albeste.Adaugam untul topit si apoi incorporam faina amestecand usor.
Se coace blatul in forma rotunda 50 min la foc mediu.
Se raceste si se taie pe doua locuri.
Crema:caisele se fac piure in blender impreuna cu zaharul.Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva.Se amesteca totul cu iaurtul si cu frisca batuta.
Pe un platou se pune inelul detasabil de la forma de copt,se pune un blat, se pune crema,alt blat,iar crema si ultimul blat.
se lasa la rece 4-5 ore.
Din 100 ml frisca si 50 gr cicolata topita se face putin ganache pentru decor.
Decoram trotul cu ciocolata topita amestecata cu untul topit.Am decorat si cu crema ganache si trandafirii rosii.

3 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...