.

marți, 29 aprilie 2014

Placinta cu mere si scortisoara




Ingrediente:
Aluat:
1 kg de faina
250 gr margarina
2 oua
100 gr zahar
15 gr drojdie
200 ml smantana
200 gr lapte
coaja de la o lamaie
1 lingura scortisoara
1 lingura cacao
Umplutura:
8 mere mari
200 gr zahar brun
4 linguri gris


Mod de preparare:
Merele curatate se dau pe razatoare,adaugam zaharul si grisul.
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine.
Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.
Framantam un aluat bine lucrat.Impartim aluatul in 4 bucati egale .Fiecare bucata de aluat o vom intinde foaie cat mai subtire posibil.Ungem foaia cu margarina foarte moale si apoi pudram cacaua amastecata cu scortisoara.Rulam apoi foarte strans.

Taiem ruloul in felii cam de max 1 cm grosime pe care le asezam in tava de copt la mici distante una de alta.
Preasam apoi feliile pentru a le uni intre ele.


Vom avea in vedere sa avem si marginile tavii acoperite cu rulouri de aluat.
Punem umplutura de mere pana la inaltimea aluatului.Deasupra peste umplutura punem iar felii din ruloul de aluat cu scortisoara.Lasam spatii deasemeni.

Aluatul fiind cu drojdie va creste si aproape se vor uni toate intre ele dar prin spatiile libere se va evapora sucul merelor.
Dam imediat ce am terminat la cuptor la foc mic pana cand placinta se rumeneste usor.




Pentru ca mi-a placut tare mult am refacut aceasta placinta si acum in august 2015.                               






2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Paula,m-ai botezat dar un mielut e bun oricand! deci te astept cu el! Ha,ha!!!!
      Placinta este chiar foarte buna si asa cum imi place mie cu un strat generos de mere!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...