.

marți, 22 aprilie 2014

Diplomat de PASTI




Ingrediente:
- 700 ml frisca
- 250 gr de zahar tos
- 2 pachete mari de piscoturi
40 gr gelatina
- 5 linguri zeama de compot
- fructe :nectarine,kiwi,banane,ananas

Mod de preparare:

 Pentru crema: daca se folosesc fructe din compot, se scurg bine de zeama, care se pastreaza deoparte.
Restul fructelor se curata si se taie in cubulete, pastrandu-le pana in momentul utilizarii intr-o strecuratoare. Daca se folosesc banane sau alte fructe care se pot oxida, se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa se preintampine schimbarea culorii.
Gelatina se pune la hidratat cu cele 5 linguri de zeama din compot.
Ouale intregi cu zaharul se pun intr-o cratita si se bat cu telul pe foc mic sau pe baie de abur.
Se trage de pe foc cratita si se lasa sa se raceasca putin, intre timp gelatina se topeste pe baie de abur, amestecand continuu pana se lichefiaza; tineti cont, temperatura gelatinei nu trebuie sa treaca de 60 de gradeC se amesteca cu crema.Adaugam si fructele.
Frisca batuta se amesteca bine cu crema de oua si fructe rece.
Intr-o forma(cratita) punem folie alimentara,se aseaza un rand de fructe aranjate frumos,eu am pus  nectarine si kiwi.Se aseaza pe peretii laterali piscoturi.Turman un strat de crema(jumatate din compozitie)punem un strat de piscoturi apoi restul de cremasi deasupra iar piscoturi.Acoperim bine cu folie si dam la rece de seara pana dimineata.
Rasturnam a doua zi pe platou si daca vrem mai decoram.Eu am pus doar un iepuras de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...