.

joi, 24 aprilie 2014

Socata


Azi mergand la servici am observat ca deja a inflorit socul.
Iata o reteta de socata asa cum o pregatesc eu de ani de zile si ne place tare mult.
Nu fierb nimic.Nu folosesc drojdie pentru fermentare.

Ingrediente:
15-20  flori de soc proaspat culese
10 l apa
1 kg de zahar
2-3 lamai

Mod de preparare:
Florile de soc se spala.Int-un vas de sticla sau inox  care se poate acoperi se pune apa,zaharul, feliile de lamaie si florile de soc.Acoperim vasul si-l lasam intr-un loc insorit 5-6 zile.Mai amestecam in aceste zile pentru a ne asigura ca se va topi tot zaharul.Stercuram apoi socata si o pastarm la rece.
Este deosebit de racoritoare in zilele fierbinti.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...