.

joi, 24 aprilie 2014

Prajitura desteapta cu cacao



Aceasta prajitura am vazuta pe blogul Bucataresele vesele  .Mi-a placut foarte mult cum arata si m-am hotarat sa o incerc.

Ingrediente:
15 oua
1,5 l lapte
15 linguri faina
200 gr unt sau margarina
400 gr zahar
4 linguri de cacao
1 esenta de rom de 38 ml

Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga cacaua,esenta de rom,untul topit si racit la temperatura camerei.Incorporam la amestec si faina. Se adauga treptat putin cate putin amestecand  mereu sa nu se formeze cocoloase laptele rece.  La aceasta compozitie incorporam albusurile batute spuma .
Se toarna compozitia intr-o tava(30/40 cm) unsa cu unt si tapetat cu faina.Punem tava in cuptorul incalzit inainte si reducem flacara la minim.Lasam prajitura in cuptor pana cand la suprafata apar mici crapaturi(cam60-70 min).
In timp ce se coace prajitura nu vom deschide usa cuptorului deloc.
Cand este coapta lasam tava in cuptorul fara foc cel putin 30 min.Putem scoate apoi tava afara si lasam prajitura inca in tava pana la racirea completa.
Se pudreaza cu zahar pudra si se poate portiona.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...