.

duminică, 2 decembrie 2012

Tort multicolor



 Ingrediente:
Blat:
10 oua,10 linguri apa,10 ulei,10 linguri de zahar,20 linguri de faina,1 praf de copt
 Crema:
1 litru de lapte,3 plicuri de budinca de vanilie,10 linguri de zahar,1 esenta de vanilie,500 gr frisca.
Mod de preparare:
Albusurile se bat bine impreuna cu apa.Adaugam zahrul in ploaie si continuam sa betem pana se topeste tot zaharul.Adaugam si galbenusurile si uleiul cate un galbenus si cate o lingura de ulei pe rand si mixam bine in continuare.
La final incorporam faina  si praful de copt amestecand incet cu o lingura sau paleta.
Compozitia se coace in forma rotunda cu pereti detasbili.
Cand este copt se scoate din forma si se lasa la rece.
Crema: laptele,zaharul,budinca se pun la fiert.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la rece. cand crema este rece se mixeaza bine si apoi adaugam frsca si mixam in continuare pana cand obtinem o crema spumoasa.
Blatul se taie pe doua locuri si astfel vom obtine trei foi de blat.
Fiecare foaie de blat se insiropeaza cu un sirop din apa cu zahar si esenta de vanilie.
Tortul se umple cu crema obtinuta pe care o impartim in patru.Doua parti in interior si doua pe dinafara.
Pentru a obtine spiralele satirate pe punga de posh am trasat cateva linii colorate cu colorant gel.Din loc in loc am decorat cu cativa fulgi de migdale.



Un comentariu:

  1. Arata minunat iar culoarea trandafirilor este grozav de frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...