Lamaita cu cocos
Ingrediente:
6 oua
4 linguri de apa
200 gr zahar
2 budinci de lamaie
coaja de la o lamaie
1 lingura esenta de lamaie
5 linguri de faina
1 praf de copt
Crema:
750 ml lapte
2 budinci de vanilie
300 ml frisca
8 linguri de zahar
Mod de preparare:
Blatul
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.
Se adauga zaharul si se bat bine pana cand se topeste tot zaharul.Adaugam apoi si galbenusurile.
Se adauga coaja de lamaie, esenta si apoi se incorporeaza amestecand usor si pudra de budinca iar la urma faina si praful de copt.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 min la foc mediu.
Desprindem de pe hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Crema: budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza bine cand este rece,se adauga frisca lichida si se mixeaza in continuare pana devine cremoasa.
Peste blatul rece intindem uniform crema apoi nuca de cocos.
Eu am presarat si putin decor colorat.
6 oua
4 linguri de apa
200 gr zahar
2 budinci de lamaie
coaja de la o lamaie
1 lingura esenta de lamaie
5 linguri de faina
1 praf de copt
Crema:
750 ml lapte
2 budinci de vanilie
300 ml frisca
8 linguri de zahar
Mod de preparare:
Blatul
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.
Se adauga zaharul si se bat bine pana cand se topeste tot zaharul.Adaugam apoi si galbenusurile.
Se adauga coaja de lamaie, esenta si apoi se incorporeaza amestecand usor si pudra de budinca iar la urma faina si praful de copt.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 min la foc mediu.
Desprindem de pe hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Crema: budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza bine cand este rece,se adauga frisca lichida si se mixeaza in continuare pana devine cremoasa.
Peste blatul rece intindem uniform crema apoi nuca de cocos.
Eu am presarat si putin decor colorat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu