.

miercuri, 12 decembrie 2012

Medalion de caprioara cu sos de mure


Ingrediente:
800 gr muschi de caprioara
200 gr mure
100 gr vin rosu
 1 lingurita de miere
200 ml supa de pui(sau vita)
50 ml ulei
 1 lingura de faina
sare si piper

Garnitura:
1 cana de orez
 3 cani de supa de pui
2 catei de usturoi
30 ml ulei

Mod de preparare:
Muschiul de caprioara se curatade pielite,se spala,se taie in felii de 2 cmm.Se sterg feliile cu un servet curat si se presara cu sare si piper macinat proaspat.

In uleiul incins prajim bucatile de carne pe fiecare parte cate 5 min la foc mic-mediu.
Carnea se scoate si pastreaza calda pana la servire.

In grasimea in care s-a prajit carnea am pus faina,se rumeneste  si se stinge cu vinul.
Se adauga mierea si supa,se amesteca sa nu ramana cocoloase si se fierbe pana se ingroasa.Se adauga fructele,se amesteca usor sa nu se sfarame.Dupa gust se pune putina sare si piper.

Orezul se fierbe in supa timp de 10 min.Se da deoparte si se lasa asa sa mai absoarba apa.
In uleiul incins se pune usturoiul taiat felii si se lasa cateva sec dupa care se scoate ca sa nu se shimbe la cuptoare si sa de-a gust rau uleiului. Orezul se masteca cu uleiul.
Medalioanele se servesc alaturi de orez si sos.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...