.

miercuri, 26 decembrie 2012

Tort cu margarete


Ingrediente

Blat:
5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,100 gr alune de padure macinate, 1 praf de copt, 1 esenta de vanilie.
Crema:
5 galbenusuri,150 gr faina,1 budinca de vanilie, 500 ml lapte ,1 plic gelatina
Decor: 300 gr ciocolata alba,margarete din comert,cicolata alba si neagra rasa

Mod de preparare


Blat:
Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si batem pana se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand si alunele macinate.Incorporam faina si praful de copt si esenta de vanilie.
Coacem blatul in forma rotunda 25 de min.Se lasa sa se raceasca se taie in doua.
Crema: punem laptele la foc cu galbenusurile cu faina si budinca de vanilie se mixeaza 1 minut dupa care se pune pe foc si se amesteca pana se ingorasa. Se pune apoi gelatina la inmoiat 10 minute in apa rece. Dupa ce s-a umflat gelatina se incorporeaza in crema calda. Se bate frisca apoi se amesteca frisca cu crema
Cu aceasta crema se umple totrul.
Deasupra se acopera torul cu ciocolata alba topita si la care adugam 3-4 linguri de fisca.
Am decorat cu ciocolata alba si neagra rasa si cateva margarete de napolitana din comert.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...