.

duminică, 2 decembrie 2012

Tort cu Printesa



Ingrediente:
Blat:
8 oua,450 gr zahar,15 linguri de apa,450 gr faina,1 praf de copt.
Crema
 1 kg de frisca lichida,1 kg de ciocolata menaj neagra cu aroma de lamaie
Printesa: o papusa,600 gr biscuiti,100 ml lapte,200 gr cirese, 300 gr pasta de lapte praf

 Mod de preparare:
Blat:
Galbenusurile se feaca spuma cu zaharul,adaugam pe rand apoi cate o lingura de apa si amestecam incontinuu.Separata batem albusurile. In compozitia de galbenusuri punem pe rand cate o lingura de faina si praful de copt pana se incorporeaza toata faina.
Amestecam apoi albusurile batute spuma adaugate cate putin,pana se omogenizeaza toata compozitia.
Am copt un blat dreptungiular.
Blatul se taie pe mijloc si vom avea doua foi de blat.
Crema:
Ciocolata maruntita si frisca se pun pe foc pana se topeste ciocolata.Se lasa la rece 7-8 ore dupa care se mixeaza bine.Cu acesta crema se umple tortul si se decoreaza pe deasupra.
Printesa: biscuitii se maruntesc,se amesteca cu lapte si ciresele fara samburi taiate jumatati.Cu aceasta compozitie se modeleaza partea de jos a rochiei in jurul papusii in forma de con.Peste aceasta compozitie se pune pasta de lapte praf modeland rochita.Se pune pe tort.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...