.

duminică, 25 octombrie 2015

Prajitura cu mere pai




Ingrediente :
Aluat:
550 gr faina
15 gr drojdie proaspata
1 lingura de zahar vanilinat
1 ou
50 gr unt
200 ml lapte caldut

Crema:
1 plic de budinca de vanilie
500 ml lapte
4 linguri de zahar
200 gr branza dulce de vaci

4 mere mari
1 lamaie
2 linguri zahar pudra
1/2 lingurita scortioara

Mod de preparare:
Intr-un vas se pune faina,zaharul,oul,drojdia amestecata cu putin zahar pentru a se lichefia,untul moale si laptele caldut.Se amesteca si se framnata pana obtinem un aluat omogen pe care l lasam sa creasca.
Laptele,budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este fiarta se adauga branza dulce.Se lasa sa se raceasca.
Merele se curata si se taie pai se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze.
Aluatul crescut se intinde apoi in foaie care se pune intr-o tava cu pereti inalti(tava de 30/40) si se ridica aluatul pe margine.Turnam crema si apoi deasupra punem merele.


Pudram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.Dam tava la cuptor 45 min.
Dupa coacere lasam sa se raceasca bine in tava prajitura, deoarece crema este inca destul de moale.Dupa racirea completa se poate portiona.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...