.

duminică, 18 octombrie 2015

Bulion de rosii






Ingrediente:
5 kg de rosii
 2 linguri de sare
 400 gr zahar
1 plic de conservant

 Mod de preparare:
 Rosiile spalate se trec prin masina de tocat cu separator de seminte.(fiul meu m-a ajutat la acesta operatie)

Sucul astfel obtinut se pune la fiert ,adaugam sarea si zaharul.Fierbem  sucul pana scade aproape la jumatate cantitatea. Se adauga si conservantul si se pune in sticle de sticla sau borcane. Punem borcanele inchise intr-un vas cu apa si fierbem 30 min din momentul fierberii.
Daca folosim recipiente de plastic  le punem in tipul umplerii intr-un vas cu apa rece,astfel acestea nu se vor mai micsora.Le asezam intr-o patura.Le lasam sa se raceasca incet si apoi le asezam in camara.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...