.

miercuri, 28 octombrie 2015

Tort de ciocolata cu crema de iaurt



Ingrediente:
Blat:
150 gr ciocolata
125 gr unt
150 gr zahar
3 oua
2 linguri de cacao
70 gr faina
2-3 linguri lapte
1 lingura esenta de vanilie

Crema:
200 gr iaurt
70 gr zahar pudra
200 ml frisca lichida
15 gr gelatina

Glazura:
300 gr ciocolata
150 ml frisca

Mai avem nevoie de:
300 gr biscuiti simpli
2 borcane de dulceata de visine


Mod  de preparare:
Blat:
Untul,laptele,ciocolata,cacauasi zaharul se pun intr-o craticioara si se pun pe foc pana se topeste ciocolata.Se amesteca continuu si apoi se lasa sa se racoreasca bine.Adaugam ouale pe rand amestecand bine.Adaugam faina si esenta de vanilie.Amestecam usor pana se incorporeaza bine.
Punem compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Dupa coacere scoatem blatul din forma si-l lasam sa se raceasca.

Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul si frisca batuta.Adaugam gelatina hidratata si topita.

Asamblare:
In jurul blatului asezam un cerc detasabil.
Peste blat intindem un strat de dulceata de visine.Biscuitii rupti in bucati se pun peste dulceata si turnam peste ei celalalt borcan de dulceata.Peste acest strat turnam crema si o intindem uniform.Dam la rece 4-5 ore.
Scoatem cercul din jurul tortului si pregatim glazura.
Topim ciocolata impreuna cu frisca si dupa ce se racoreste putin o turnam peste tort.
Decoram tortul dupa preferinta.Eu am folosit decor colorat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...