.

marți, 3 iunie 2014

Dulceata de trandafiri




O dulceata cu un parfum deosebit.Un deliciu cand avem musafiri pregatim repede cateva clatite pe care punem o lingurita de dulceata si alaturi o cupa de inghetata si vor fi foarte incantati.Dar mai inainte de toate sa vedem cum se face minunatia asata de dulceata.

Ingrediente;
300 gr petale de trandafiri
1 l apa
1 kg zahar
1 lamaie

Mod de preparare:
Petalele trebuie desprinse cu grija.Prindem in palma tot trandafirul si cealata mana vom scoate sepalele verzi ale florii si de asemeni si staminele din interiorul florii.Cu o foarfeca vom taia partea alba a petaleleor.Punem apoi petalele pe o hartie alba pentru a separa mai usor daca a mai ramas ceva.



Petalele se pun intr-un bol si stoarcem lamaia peste.Frecam petalele pana cand isi lasa zeama roz.

Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa pana cand obtinem un sirop legat.Punem si petalele si lasam sa fiarba pana cand duleceata se leaga bine.Intre timp mai adunam de pe dulceata spuma formata deasupra. Punem dulceata in borcanele sterilizate si le inchidem.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...