Crema bavareza cu menta si capsuni




Crema bavareza de capsuni:
3 galbenusuri
125 gr zahar
125 ml lapte
250 gr capsuni
100 ml frisca
20 gr gelatina

Crema bavareza cu menta
250 ml lapte
80 gr zahar
15 frunze de menta proaspata
3 galbenusuri
100 ml frisca
20 gr gelatina

Mod de preparare:
Crema bavareza de capsuni:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,adaugam laptele si cald si pune pe foc mic pana se ingroasa putin.Nu trebuie firte prea mult pentru a nu se brazi ouale.Lasam crema sa se raceasca
Capsunile curatate si spalate se pun in blender si se paseaza bine
Frisca se bate spuma iar gelatina se hidrateaza cam in 100 ml apa si apoi se topeste(cel mult 60 de grade)
Adaugam gelatina topita in crema de oua pe care apoi o amestecam cu frisca si apoi cu piureul de capsuni.
Punem crema in forma de silicon peste care vom pune apoi cealalta crema.

Crema bavareza cu menta:
Laptele se pune la foc impreuna cu frunzele de menta.Cand aproape fierbe dam de pe foc vasul cu lapte.Punem laptele in blender si mixam pana cand nu se mai vad frunze.Compozitia devine verde.Strecuram laptele ca sa nu avem bucatele de frunze in crema.
Galbenusurile frecate cu zaharul se amesteca cu laptele infuzat cu menta si apoi se pun pe foc mic pana se ingroasa putin.Avem grija sa nu branzim ouale.
Lasam crema sa se raceasca si adaugam apoi gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita.Incorporam la final frisca batuta spuma.
Turnam crema peste crema de capsuni si apoi dam forma la frigider pentru cel putin 5-6 ore.

Dupa acest interval de timp desprindem usor cu o lama de cutit foarte subtire  marginile ,incercam usor sa lasma sa patrunda aer intre peretii formei si crema.
Punem deasupra o farfurie,rasturnam si apoi usor scoatem forma de peste crema.

Crema va fi un deliciu,o spuma pufoasa,usoara si parfumata.



Aceasta reteta va face parte din CAMPANIA DE SARBATOARE  pe care in acesta luna o gazduieste     LILIANA TOMA .

Comentarii

Postări populare