.

miercuri, 28 august 2013

Compot de corcoduse

Ingrediente:
corcoduse
zahar
 conservant
Mod de preparare:
 Corcodusele spalate se pun in borcane. Masuram cata apa incape intr-un borcan cu fructe.Pentru fiecare borcan de compot se pun 3 linguri de zahar.se fierbe siropul care apoi se pune peste fructe in borcane.Se pune putin conservant in fiecare borcan,se inchide.


Borcanele se pun intr-un vas cu apa si se fierb 10 min.

3 comentarii:

  1. Ce bine arataaa.....am facut si eu,dar nu pentru iarna....imi place sa-l fac cu corcodusile fierte mai tare,pana se macina,aleg samburii,dau la frigeder si cand au fost zilele alea fierbinti.....era grozav sa-l bei de la frigider!La mine ii mai zice si CHISALITA!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ce bun e,am mai gustat de la cineva .Pe la olteni am vazut si iarna din prune uscate si folosita ca mancare de post.

      Ștergere
  2. Se poate realiza reteta cu toate semipreparatele crude adaugate in borcane, adaugata apa, zaharul o lingura maxim 2 la borcan, borcanele inchise ermetic si date la cuptor 20 minute dupa ce apar primele bule de fierbere in borcan. Iese delicioase, parca atunci facute, cu gust de proaspat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...