.

marți, 9 aprilie 2013

Terina de legume


Ingrediente:
300 gr amestec de legume
1-2 mere
1-2 cartofi
4-5 oua fierte
sare si piper
 400 gr maioneza
3 linguri de smantana
30 gr gelatina
1 lamaie

Mod de preparare:
 Legumele se fireb in apa cu sare.
Cartofii se fierb in coaja,se curata si se taie cubulete.
Merele se curata de coaja,se taie cubulete si se stoarce zeama de lamaie peste ele pentru a nu oxida.




Gelatina se hidrateaza in 5-6 linguri de apa sau supa de legume.Se topeste,avand grija sa nu fiarba.

 Maineza se amesteca cu smantana,sare si piper dupa gust.Incorporam si gelatina topita.

 Legumele,cartofii,merele scurse de lamaie se amesteca toate. Adaugam amestecul de maioneza peste ele.Intr-o forma de chec se pune folie alimentara,se pune jumatate din amestec,asezam ouale fierte si restul de amestec.Se acopera cu folia si se las ala rece 6-7 ore(eu am lasat peste noapte).

Se rastoarna din forma si se feliaza  in felii de 1 cm.

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc,imi place si mie cum arata,este si foarte buna.Cred ca voi mai incerca si cu alte variante si sa incerc sa colorez putin oul in zeama de sfecla.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...