.

marți, 16 aprilie 2013

Rulada aperitv cu aluat oparit


Ingrediente
Blat:
140 g unt
120 g faina
300 ml lapte
4 oua
sare
3-4 fire de patrunjel verde
Crema de branza:
200 gr branza feta
 3 linguri de smantana
1/2 ardei gras rosu
ceapa verde

Mod de preparare:
Laptele cu untul se pun la fiert,cand fierbe se da  deoparte de foc si se adauga faina amestecand  repede sa nu se faca nici un cocolos. Dupa ce se mai raceste putin aluatul se adauga ouale amestecand continuu.
Aluatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt,deasupra se aseaza frunze de patrunjel si se pune la copt la foc mic. Cand este coapta se scoate pe un prosop curat se pune cu partea de deasupra pe prosop,se intinde crema de branza  facuta din branza feta amestecata cu smantana,ardeiul si ceapa taiate marunt.
Se ruleaza cat mai strans,se impacheteaza in folie alimentara si se las la rece 3-4 ore.

2 comentarii:

  1. Imi place aluatul de ecler,rulada nu am facut niciodata cu acest tip de aluat,cred ca e buna.Si pentru ca nu am gasit reteta decat in varianta sarata-aperitiv,as vrea sa stiu,ar merge si cu umpluturi dulci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mikaela!
      Sigur ca acesta rulada se poate face si in varianta dulce.Mai adaugi 1-2 linguri de zahar in aluat si eventual o aroma preferata.Umplutura o alegi apoi singura in funcrie de preferinta!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...