.

luni, 8 aprilie 2013

Tort cu trandafiri



Acest tort l-am facut pentru aniversarea zilei mele de nastere.Este un tort din patru blaturi diferite,crema de budinca de vanilie cu fructe de padure iar decor din crema ganache din ciocolata alba si neagra,trandafirii din martipan iar frunzele din pasta de lapte praf.Ca marime fost un tort foarte mare,a cantarit un pic mai mult de 6 kg.
Ingrediente:
Blat de cacao:
6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de apa,2 linguri de cacao,10 linguri de faina,1 lingurita praf de copt.
Blat galben:
6 oua,6 linguri de apa,6 linguri de zahar,12 linguri de faina,1 lingurita de praf de copt cu sofran.
Blat cu nuca:
 6 oua,6 linguri de apa,6 linguri de zahar,5 linguri de nuca, 8 linguri de faina,1 lingurita praf de copt.
Blat cu vin:
4 oua,150 ml vin rosu,400 gr faina,200 gr zahar,2 linguri miere,150 gr unt sau margarina moale,2 linguri de cacao,1 praf de copt
Din aceste ingrediente am copt cosuletul si un blat dreptunghiular .
Crema de budinca:
1,5 l lapte,4 plicuri budinca de vanilie,12 linguri de zahar,300 ml frisca,400 gr fructe de padure fierte cu zahar(pe care le-am avut in comgelator,ramase de la o alte prajitura)
Crema ganache alba:
500 ml frisca,600 gr ciocolata alba.
Crema ganache neagra:
200 gr frisca,150 gr ciocolata neagra.
Decoruri: trandafiri din martipan.frunze din pasta de lapte praf.Din 300 gr de martipan colotrat jumatate in rosu-bordo am realizat 16 trandafiri satirati.Frunzele le-am facut din aprox.100 gr pasta de lapte praf.
Sirop: 1 l apa,300 gr zahar,2 esente  de rom
Mod de preparare:
Blat de cacao:
Albusurile impreuna cu apa si praful de copt se bat spuma.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand acesta se topeste. Adaugam apoi si galbenusurile,mai batem pana se incorporeaza bine.
Incorporam  faina si cacaua amestecand usor.
Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace 30-35 min.
La fel se pregatesc si blatul cu nuca si cel galben.
Baltul cu vin se pregateste dupa reteta de AICI.
Din acest blat am copt intr-o forma de savarina mare cosuletul de care aveam nevoie si un blat identic ca marime cu celelate dreptunghiulare.
Pentru cosulet am avut apoi nevoie doar din jumatate din forma coapta ,deoarece am vrut un cos rasturnat din care sa "curga" trandafirii.
Crema:
Budinca,zaharul si laptele se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Cand este rece se mixeaza impreuna cu frisca pana obtinem o crema spumoasa.Am incorporat si fructele de padure decongelate.
Crema gahache: frisca se pune la foc mic impreuna cu ciocolata maruntita si se amesteca  bine pana cand  ciocolata se topeste. Se lasa la rece 5-6 ore cel putin apoi se mixeaza.

Montarea tortului:
Am asezat blatul de cacao pe platoul potrivit,l-am insiropat,se intinde un strat uniform de crema,urmeaza blatul galben,crema,blatul cu vin,crema si la final blatul cu nuca.Fiecare blat a fost insiropat la randul lui.
Deasupra se intinde uniform un start de ganache alb,pe marginea tortului am realizat o "impletitura de cos" alb si cacao.Jumatatea de blat copt pentru cosulet l-am insiropat putin apoi l-a fixat pe un colt din tort.Am realizat aceeasi impletitura bicolora.Trandafirii i-am aranjat in asa fel sa para a "curge" din cosul rasturnat.

5 comentarii:

  1. trebuie sa fie foarte bun!!sa aveti pofta buna si inca o data la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult pentru urari!
      Tortul a iesit foarte bun,crema usoara,acrisoara putin de la fructe si o combinatie placuta de blaturi.La cat de mare a fost,ata de repede s-a si terminat.Mai am doar un cotisor din el.

      Ștergere
  2. Cred ca e bun si arata de mare clasa. Felicitari ptr talent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! A fost pregatit pentru ziua mea! Chiar a fost tare bun!

      Ștergere
  3. Arata foarte bine tortul si tocmai l-am vizat pentru o aniversare ce urmeaza in familie .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...