.

miercuri, 2 ianuarie 2013

Tort de ciocolata




Ingrediente:
Blat:
10 oua
 10 linguri de apa
 10 linguri de zahar
 3 linguri de cacao
 17 linguri de faina
 1praf de copt
Crema:
1 litru lapte
3 plicuri de budinca de ciocolata
300 ml frisca
Sirop:600 ml apa,150 gr zahar,1 esenta cu aroma de cafea
Decor:
200 gr ciocolata cu lapte
Fulgi,braduti,stelute din glazura de albus de ou cu zahar
bombonele decorative
Mod de preparare:
Blat: albusurile se bat spuma tare impreuna cu apa,adaugam zaharul si apoi galbenusurile la bezea. Incorporam apoi cacaua si apoi faina si praful de copt amestecand usor sa nu se lase compozitia.
Am copt blatul in forma rotunda,dupa care l-am lasat sa se racesca.
Crema:
Budinca,laptele si zaharul se fierb,se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Cand s-a racit se mixeaza impreuna cu frisca.

Blatul se taie in trei.Fiecare foaie de blat de insiropeaza pe rand cu cate 200 ml sirop.
 Crema se imparte in trei parti. O parte se foloseste la decor iar restul la umplut tortul.
Dupa ce am decorat pe lateral tortul am topit ciocolata cu lapte la care am mai adaugat 50 ml lapte si am pus apoi ciocolata peste tort. Am decorat cu fulgii si restul decorurile pregatite cu o zi inainte.
Decorurile au fost facute din glazura obtinuta dintr-un albus de ou batut impreuna cu 300 gr zahar pudra si 1/2 lingurita de zeama de lamaie.Desenele le-am facut pe o folie transparenta de plastic si le-am lasat la uscat 24 de ore.Sunt foarte fragile.



2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...