.

joi, 1 martie 2012

Prajitura MARTISOR


Blat:
8albusuri
8 linguri de apa,
8 linguri de zahar,
8 linguri de faina
1 praf de copt,
1 plic praf de budinca cu gust de cocos.

Se bat albusurile imprenua cu apa,se adauga zaharul,batem bine pana se topeste zaharul.

Se amesteca apoi usor cu lingura nuca de cocos,praful de copt,budinca si faina.aluatul va fi foarte pufos..

Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace la foc mic.NU SE RASTOARNA DIN TAVA atunci cand blatul este inca cald,fiind foarte pufos riscati sa-l rupeti.
Crema:
2 budinci de capsuni se pregatesc dupa instructiuni dar in 750 ml lapte.Dupa ce s-au racit se amesteca cu 150 gr unt batut bine cu 200gr zahar.
Crema obtinuta se pune peste blat si se niveleaza frumos.

Peste crema punem TORT JELEE,rosu,2 plicuri preparate dupa instructiunile de pe plic.
Trebuie umblat cu grija,jeleul fiind pus peste crema are tendinta de a aluneca.Se tine la rece cateva ore,se portioneaza si se decoreaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...