.

marți, 22 septembrie 2015

Castraveti in otet dulci-acrisori



Ingrediente:
2,5 kg castraveti proaspeti din gradina
1,5 l apa
150ml otet de 9 grade
7 linguri zahar,
2 linguri sare
1 lingura boabe mustar
1 lingura boabe piper
2-3 foi de dafin
marar uscat
cimbru uscat
3gr conservant
1 morcov si o ceapa mica


Mod de preparare:
Se spala castravetii.
Punem la fiert apa,otetul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper,dafinul,putin marar uscat taiat marunt.Cand apa clocoteste punem castravetii si ii lasam 2-3 min,

apoi ii scoatem si ii asezam in borcane.
Eu am folosit un borcan de 3l.Am asezat si cateva felii de morcov si inele de ceapa
printre castraveti.Se toarna apoi compozitia de otet fierbine in borcan,conservantul.Legam borcanul si dam la camara.

Un comentariu:

  1. Vai ce mult imi plac etichetele alea !!!!!! Si reteta e de incercat, dar un borcan de muraturi arata superb doar cu eticheta potrvita. Super!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...