.

duminică, 6 septembrie 2015

Suc de rosii


Pentru aceasta reteta nu cred ca ar fi necesare niste cantitati exacte.Nici macar un timp de gatire exact nu exista.Acesta este in functie de cat de multa zeama au rosiile .Asa ca acum voi scrie cam cat fac eu odata.Din lipsa de timp sunt nevoita sa fac in cantitati mici.
Sunt nevoita sa folosesc conservant la toate conservele mele pentru iarna,indiferent ce sunt ele deoarece camara mea nu este foarte racoroasa si atunci trebuie sa am siguranta ca se vor pastra fara sa am surprize.
Daca va plac retetele mele si nu vreti sa puneti conservant  nu puneti.

Ingrediente:
5 kg de rosii
2 linguri mari de sare
4-5 linguri de zahar
1 plic de conservant

Mod de preparare:
Rosiile spalate si taiate cuburi se dau prin masina speciala de tocat rosii pentru bulion.
Sucul obtinut se pune la fiert impreuna cu sarea si zaharul.Va trebuie sa fiarba cel putin 2-3 ore pana cand scade suficient.La mine dureaza atat pentru ca obisnuiesc sa fierb la foc mediu.Trebuie amestecat din cand in cand pentru siguranta.Cand a capatat consistenta dorita am pus bulionul in sticle de sticla.
Sigilete sticlele se pun intr-un vas cu apa pentru a le steriliza 45 min din  momentul fierberii.Cand s-au racit se pot aseza in camara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...