.

marți, 17 martie 2015

Ostropel de pui cu mamaliguta


                 Ostropelul de pui este o mancare romaneasca autentica.Este o mancare picanta preparata din preparate din carne :pui,vitel sau rata si pregatita din produse autohtone: ceapa,usturoi,rosii sau bulion,ulei.Avand un gust deosebit si fiind foarte usor de preparat nu intalnesti pe nimeni care sa refuze o portie.
               GINA BRADEA ne-a provocat sa gatim romaneste.Am ales de acesta data o reteta cu carne de pui.O mancare deosebit de apreciata de toata lumea.

Ingrediente:
6 pulpite de pui
1 ceapa
4-5 catei de usturoi
300 gr rosii(reteta AICI )
3-4 linguri de ulei
1 lingura faina
sare si piper
1 lingurita boia

1 l apa
300 gr malai
 sare


Mod de preparare:

Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la calit in ulei incins.Carnea se pui se pune peste ceapa si se prajeste bine pe toate partile.


Adaugam usturoiul taiat felii.

         Adaugam si rosiile taiate.Eu am folosit acum rosii conservate de mine.Sunt gustoase,sunt rosii sanatoase din gradina mea.Am adaugat putin piper si o lingurita de boia de ardei putin iute.Se aduga apa si se lasa sa fiarba pana cand este fiarta carnea.


                Unii prefera sa puna faina in uleiul in care au prajit carnea si ceapa ,apoi sa le adauge din nou peste care vor pune apa si restul ingredientelor,insa eu incerc sa evit de cele mai multe ori faina prajita,de aceea la final amestec o lingura de faina cu putina apa si torn sosul peste carne si amestec bine sa nu se faca cocolose.Se aduga o mana de patrunjel verde si este gata de servire.
               Eu prefer o mamaliguta langa ostropel ,ceea ce am si facut.Se poate folosi ca si garnitura si piure de cartofi,cartofi natur sau orez.   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...