.

sâmbătă, 7 martie 2015

Friptura de porc cu mamaliguta si sos de usturoi

Ingrediente:
1 kg cotlet de porc fara os si slanina
sare,piper,boia dulce
2 linguri sos worcestershire
4-5 catei de usturoi
200 ml vin rosu
200 ml apa

Mamaliguta:
1,5 l apa
400 gr malai grisat
sare

Sos de usturoi:
3 catei de usturoi
1/4 lingurita sare
3 linguri ulei
100 gr smantana

Mod de preparare:
Carnea se  condimenteaza,si se pune in vasul ceramic .Adaugam peste carne sosul worcesteshire,cateii de usturoi taiati in bucati,apa si vinul.Acoperim apoi vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor 40 min.Dupa acest timp scoatem folia si mai lasam 10-15 min pentru a se rumeni putin carnea deasupra.


Intre timp pregatim si o mamaliguta mai moale pe care apoi o asezam pe platou.Carnea se feliaza si se aranjeaza peste mamaliguta fierbinte.
Preparam si sosul de usturoi: Usturoiul se piseaza impreuna cu sarea.Adaugam uleiul si frecam pana obtinem o pasta asemanatoare maionezei dupa care adaugam si smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...