.

marți, 23 decembrie 2014

Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi



 Ingrediente:
200 gr Rama mit Butter
4 galbenusuri
3 linguri lapte
1 praf de copt
200 gr zahar
faina cat cuprinde

Umplutura:
 300 gr nuci
2 linguri cacao
 4 albusuri
 6 linguri zahar
400 gr dulceata de nuci verzi

Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.
Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.Glazura:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si batem bine pe bain-marie pana se topeste apoi incorporam nuca macinata si cacaua. Se pregatesc formele(se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa(3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma.Imbracam toate formele,le asezam intr-o tava pentru copt.
Mai intai punem cate o nuca din dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.
Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...