.

sâmbătă, 1 februarie 2014

Savarine




Ingrediente

6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare
Sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
rom sau esenta de rom
500 ml frisca
100 gr cicolata

Mod de preparare

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana cand compozitia se albeste si devine o crema consistenta.In acesta compozitie se adauga pesmetul.
Albusurile se bat separat cu un praf de sare.Incorporam cu miscari de jos in sus si albusurile batute.
Formele de savarina se ung cu unt si se tapeteaza cu faina.Se pune in fiecare forma aluat.Se coc aprox.15 -20 min.
Intre timp, se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, doar cateva clocote si se adauga esenta de rom sau rom, cat de aromat va place.
Se scot fierbinti din forme si se introduc imediat in sirop. Se vor insiropa foarte repede, pesmetul absoarbe lichidul. Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca spuma foarte tare.
Cand savarinele sunt reci se taie pe doua locuri.Cu poshul punem frisca,felie de savarina,iar frisca si apoi capacelul.Deasupra punem iar frisca si decoram cu ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...