.

duminică, 2 februarie 2014

Carne de porc cu cartofi duchesse si sos tzatziki

Ingrediente:
800 gr pulpa de porc fara grasime
condimete pentru carne de porc
1-2 linguri ulei de masline
Cartofii duchesse:
3-4 cartofi
100 gr unt
150 gr cascaval uscat ras fin
2-3 galbenusuri de ou
sare si piper alb dupa gust
Sos tzatziki:
250 ml iaurt gras
1 castravete
2-3 fire marar
3 catei de usturoi
sare
 2 lingurite ulei de masline

Mod de preprare:
Carnea de porc se condimenteaza ,se pune pe o bucata de folie de aluminiu,se stropeste cu ulei de masline,se impacheteaza in folie si se pune intr-o tava la cuptor pentru 45-50 min.
Cand carnea este facuta desfacem folia de pe carne pentru a se rumeni deasupra.
Cartofii duchesse:
Cartofii curatati se fierb in coaja  in apa cu sare.Cand sunt fierti si se scot sin apa,se curata de coaja.Se paseaza bine,adaugam sare si piperul,galbenusurile,untul si cascavalul si se omogenizeaza bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei se fac gramajoare de piure cu ajutorul unui posh.
Se dau la cuptor 15 min dupa care se iau usor cu o spatula de pe tava si se aseaza pe o farfurie.
Sos tzatziki:
 Castravetele se da pe razatoarea mare sau se poate toca foarte marunt.Se adauga mararul tocat si usturoiul pisat. Adaugam peste castravete iaurtul,sarea si uleiul de masline si omogenizam bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...