.

joi, 9 mai 2013

Pasca cu branza,smantana si stafide




Ingrediente
Aluat:
150 gr unt,200 gr faina,70 gr zahar,2 galbenusuri,1 plic zahar vanilinat,coaja rasa de la o lamaie.
Umplutura:
500 gr branza de capra,500 gr smantana,4 galbenusuri,4 albusuri,3 linguri gris,1 lingurita esenta de vanilie,1 lingurita esenta de lamaie,200 gr zahar,200 gr stafide
Mod de preparare
Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.
Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.


Umplutura:
Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,se adauga branza,apoi smantana,grisul,stafidele scurse si restul ingredientelor.La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.
Se pune peste aluat,se decoreaza.


Se ung partile de aluat cu galbenus de ou,se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor,se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...