.

sâmbătă, 12 mai 2012

Inghetata cu menta

Ingrediente:
1 litru lapte
10 linguri zahar
5 galbenusuri
500 ml frisca
1 plic gelatina
1 manunchi generos de menta proaspata

Mod de preparare:
Menta se spala si se aleg frunzele de pe tulpina.Se fac pasta cu ajutorul blenderului.Punem peste frunze o lingura de frisca si vom obtine in acest fel o pasta consistenta,altfel frunzele nu se vor mixa foarte bine.
Acesta pasta se fierbe apoi in 100 ml lapte pentru a se elibera bine aroma.
Restul de lapte se fierbe,adaugam si galbenusurile frecate spuma cu zaharul.Amestecam si fierbem 4-5 min pana se ingroasa putin.Lasam apoi sa se racesca.Strecuram menta care am fiert-o in lapte si adaugam in compozitia de lapte cu galbenusuri si laptele cu menta.Gelatina se hidrateasa si se lichefiaza,apoi se incorporeaza in amestecul de lapte.



Frisca batuta se amesteca cu laptele.Acesta crema astfel obtinuta se pune in caserole de plastic,inchidem si dam la congelator 5-6 ore cel putin.



4 comentarii:

  1. Delicioasa si racoroasa inghetata ta. Si ideala intr-o zi calduroasa de vara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina,este intr-adevar minunata.

      Ștergere
  2. Reteta e foarte buna insa nu inteleg rostul gelatinei... la crema da, dar inghetata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu asa am reteta,luata de la alte fete de pe bloguri si mu am incercat fara ea,dar uite o idee si voi incerca fara gelatina.Multumesc!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...