.

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Tort cu nuca si pere


Cu acesta postare vreau sa particip  la provocarea DULCE ROMANIE   care in acesta luna este gazuita  de blogul  BETTY'S KITCHEN                                                                                                      
 
Ingrediente:

Blat
5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de apa.
10 linguri de faina,1 ceasca de nuca maruntita(nu macinata).
1 praf de copt,

Crema
1 litru lapte,3 budinci vanilie,100gr margarina,12 linguri zahar.
Cateva pere(4-5),3-4 linguri zahar,1 lingurita scortisoara.

Mod de preparare
Blat: Separam albusurile de galbenus si le batem impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.
Adaugam faina pe rand cate o lingura si nucile si praful de copt.

 Crema o preparam din budinca dupa instructiuni.
Perele le fierbem in apa cu zahar si scortisoara.

 Blatul se taie in doua.Asezam pe platou o felie,o insiropam.Asezam cercul detasbil de la forma de tort si de jur imprejurul peretilor pe interior asezam felii de pere.
 Punem jumatate din crema calda.Punem a doua foaie de tort si restul de crema.Decoram dupa preferinta.
Lasam la rece cateva ore apoi desprindem peretele detasabil al formei.A rezultat un tort usor si racoros.

Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...