.

duminică, 11 septembrie 2011

Prajitura ''Inghetata''

Blat:-6 galbenusuri se freaca cu 150gr.zahar,se adauga 3linguri cacao,4 linguri faina,un virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau un praf de copt.
Separat se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar si se amesteca usor cu galbenusurile.
Se pune coca intr-o tava si se da la cuptor la 200 grade timp de 25-30 minute.




Crema:
-4galbenusuri plus 4linguri de zahar si 1lingura de faina se amesteca foarte bine dupa care se adauga 200gr.lapte si se fierb pina se ingroasa.
Se amesteca tot timpul ca sa nu se prinda de vas.
Se lasa crema la racit,dupa care se amesteca cu 300gr.unt batut spuma cu 150gr.de zahar pudra si 5 esente de vanilie.

Glazura:
Albusurile de la cele 4 oua ramase se bat spuma cu 200gr.zahar pe obur plus o vanilie.Se bate pina se incalzeste spuma.
Se pune blatul,apoi crema si se lasa un pic la frigider(15min.) dupa care se pune glazura.
Se rade ciocolata deasupra.
Lasati prajitura la frigider cam 2ore dupa care o taiati si o puneti in congelator,o scoateti cu 10min.inainte de a fi servita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...