.

joi, 22 septembrie 2011

Cosulete de vinete

Cu acesta postare vreau sa particip  la provocarea DULCE ROMANIE   care in acesta luna este gazuita  de blogul  BETTY'S KITCHEN                                                                                                      


Ingrediente:2 vinete

5-6 rosii medii,1 lingura de parmezan ras,150 gr cascaval sau branza telemea mai putin sarata,sare si piper,un catel de usturoi,ulei(de masline)
Mod de preparare:
Legumele se spala. Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un vas,se adauga 1 lingura de ulei,sare si parmezanul.Se lasa cateva min sa stea asa.
Intre timp taiem vinetele pe lung felii foarte subtiri pe care le saram si le lasam sa se scurga de zeama.
Prajim apoi vinetele in tigaie sau pe gratar.
Vinetele se aseaza in boluri in asa fel sa imbracam bine peretii .In compozitia de rosii si parmezan vom adauga si cascavalul sau branza taiata cubulete.Acest amestec il repertizam in boluri,
Apoi ridicam marginile si acoperim umplutura.
Dam la cuptor 15-20 min.In  timp ce vinetele se coc taiem marunt 2-3 rosii si le calim putin in o lingura de ulei,adaugam un praf de sare si usturoiul tocat marunt.
Rasturnam cosuletele din boluri si servim asezonate cu sosul cu usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...