.

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Pere in sos de vin si nuci


Cu acesta postare vreau sa particip si la provocarea DULCE ROMANIE   care in acesta luna este gazuita  de blogul  BETTY'S KITCHEN                                                                                                      
Ingrediente:
pere,
50 ml vin rosu pentru fiecare para,
2 linguri de zahar pentru fiecare para,
100 gr stafide,
100 gr nuci,
 Mod de preparare:
Perele se curata de coaja.Vinul cu zaharul se pune la fiert apoi se pun perele si se lasa sa fiarba pana se inmoaie putin perele si isi schimba culoarea.
 Se scot perele ,se adauga stafidele si miezul de nuca si se lasa la fiert pana se ingroasa siropul.
Se lasa sa se raceasca putin si se servesc cu frisca sau inghetata.
Perele se feliaza usor pana aproape jos,se indoaie apoi cu grija partea de sus si se prinde intre prima si a doua felie.la fel procedam si la restul.Taiem perele pe trei parti.Mijlocul va ramane in forma de triunghi.









2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...